smartcasual.ro Web analytics

Bucharest Half Marathon – Cursa Copiilor – se putea mai bine!

Bucharest Half Marathon – Cursa Copiilor – se putea mai bine!

….si am trecut si prin primul meu concurs serios de alergare.

Am participat la cursa de 10,5 km din cadrul Bucharest Half Marathon.

Ce sa zic? Impresiile sunt diverse. Ma incearca sentimente de multumire generate de lucruri frumoase intamplate, dar in acelasi timp ma revolta anumite scapari ale organizatorilor, care la acest nivel nu ar trebui sa existe.

Despre cat de frumos a fost tricoul, cat de grea medalia si ce sentimente iti da terminarea unei astfel de curse s-a tot scris si majoritatea celor care alearga si au un spatiu unde isi expun ideile au dezbatut pe larg subiectul.

De asemenea, polemica creata de Vlad Petreanu, referitoare la blocajul petrecut in ziua respectiva, a fost intoarsa pe toate fetele si au exista pareri pro si contra unele dintre el rezonabile.

 

Ca si  mica paranteza, nu sunt de acord cu ce a scris “stimabilul” Vlad Petreanu, dar nu acesta este subiectul.

Cei cativa cititori ai mei (2-3 🙂 ) ati sesizat aplecarea mea spre detalii de organizare in cadrul unor astfel de competitii fie el ciclistice sau de alergare.

O sa scriu despre Cursa Copiilor din cadrul acestui eveniment.

Sa incepem cu inceputul:

Cu o zi inainte de marele concurs s-a desfasurat aceasta Cursa a Copiilor. Frumos! Laud si apreciez astfel de initiative.

1506482_682977731739201_1731371672078707935_n

Cum piciul meu, in ultimul timp, performeaza la capitolul alergare in cadrul unor concursuri de gen, am zis sa nu ratez. Asa ca, dimineata ne-am prezentat la locul indicat.

Normal ca am mers tot clanul 🙂

Regulament preferential

Cursa a fost ok, doar ca organizatorii, in functie de preferinte si ochi frumoasi au permis unor parinti sa alerge pe langa copii si sa-i incurajeze in mod continuu chiar daca acest lucru nu era permis de regulament.

Asta e! Mi-am spus. E bine sa lucrezi la Petrom:)

 

La joaca doar cu legitimatia de serviciu

 

Cireasa de pe tort a reprezentat-o o aroganta fara margini a celor de la compania mai sus mentionata.

Fiind un eveniment dedicat copiilor, Piata Constitutiei era ocupata in mare parte de copii de toate varstele. In mijlocul pietei, in cadrul evenimentului se inalta o zona cu spatii de joaca pentru copii, ateliere de desenat etc. Singura!!!!

In momentul terminarii cursei, cand am vrut sa intram cu cei doi copii acolo, si nu numai noi am incercat deoarece toti piticii jinduiau sa sara pe saltele, sa coloreze sau sa se joace in turnuletul gonflabil, am fost intampinati de paznici bodyguards care ne-au interzis accesul : doar angajatii Petrom si copii lor au acess la acest loc de joaca!!!!!!!!

Ce dovada mai mare de aroganta poate exista?!? La un eveniment pentru copii, ii pui pe acestia sa stea cu nasul lipit de un gard si sa se uite cu durere cum altii se joaca si ei nu, doar pt ca parintii lor nu lucreaza la compania aroganta.

Daca vroiau sa ofere un beneficiul angajatilor, putea sa faca asta intr-un alt mod. Puteau ca in cadrul zonei de joaca sa amenajeze un colt Petrom de exemplu.

Ma rog! Poate sunt eu deplasat dar, mi s-a parut o dovada maxima de “meltenism” (daca exista cuvantul asta).

 

Acul din carul cu fan.

 

Un alt amanunt deranjant pentru unii parinti a fost organizarea de la finalul cursei pentru copii.

Multi dintre ei s-au ratacit si pierdut de copii. Mi nu mi s-a intamplat deoarece al meu a ajuns printre primii si nu a fost imbulzeala. De la zona de incurajare pana la locul unde trebuia sa-ti iei copilul (apropos:nu a fost anuntat inainte astfel incat sa se stie) trebuia sa ocolesti jumatate de Piata Constitutiei.

Cum ajungeau acolo, deveneau nesupravegheati si puteau iesi in multime.

Personal am ajutat la gasirea unui copil ratacit prin piata.

 

Eu cred ca au fost detalii care cu o mai mare atentie, pe viitor, se pot rezolva.

Totusi, la acest nivel, la numele grele implicate in organizare nu ar fi trebuit sa se intample.

Dar invatam! Sunt convins ca la anul lucrurile vor sta mai bine.

 

 

 

3 Replies to “Bucharest Half Marathon – Cursa Copiilor – se putea mai bine!”

  1. întrebare întreb?toare: to?i copiiiau primit medalii?
    am vrut s? vin cu un nepot dar nu eram sigur? dac? prime?te sau nu medalie. mersi!

Leave a Reply

%d bloggers like this: