smartcasual.ro Web analytics

Dezbatere publica referitoare la terasele din Centrul Vechi

Dezbatere publica referitoare la terasele din Centrul Vechi

Later Edit:

De la Mircea Dinescu citire :

“Este ridicol ca primaria hotaraste unde sa se faca nunti. Mai ramane sa se ocupe si de inmormantari” – 🙂

 

 

Primaria Capitalei s-a gandit sa supuna dezbaterii publice un proiect de lege care reglementeaza anumite aspecte legate de activitatea din Centrul vechi al Capitalei.

Astfel vor sa dea stingerea in timpul saptamanii la ora 22.00 si in week-end la 24.00.

Potrivit noului set de reguli, terasele sezoniere din interiorul zonei delimitate de Bd. Elisabeta, Bd. Carol, str. Hristo Botev, Bd. Corneliu Coposu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei, ar urma sa functioneze doar pâna la ora 22.00 în timpul saptamânii, respectiv 23.00 în zilele de weekend. De asemenea, terasele amplasate în perimetrul strazilor Lipscani, Bd. I.C. Bratianu, Splaiul Independentei si Calea Victoriei ar urma sa beneficieze de un regim special, acestea putând functiona, de luni pâna joi, pâna la ora 24.00, iar în restul zilelor putându-si extinde programul cu înca o ora.

In plus sunt o serie de prevederi cel putin ciudate la prima vedere.

Unele dintre ele sunt de bun simt, cum ar fi spatiul dintre terase.

Dar cele referitoare la mobilier, jardiniere etc sunt de-a dreptul hilare. Ma mir ca nu vor sa reglementeze si cum sunt imbracati ospatarii. Plus ca nu mai e voie cu televizoare pe terase. Adica adio meciuri in Centrul vechi.

Sincer eu nu am inteles clar care e motivatia. Din textul oficial reiese ca vor sa protejeze arealul turistic, locuitorii din zona si imaginea pe care o transmitem turistilor straini veniti sa vada Bucurestiul.

Se ridica o intrebare: daca inchidem terasele la ora 22.00, vor aparea turisti dupa aceasta ora care sa admire cladirile si frumusetile Centrului Vechi?

Iar referitor la locuitorii din zona…..nu comentez 🙂

E dezbatere publica. Va invit sa va expuneti parerea aici. E oficial si ar trebui sa se tina cont de ea:

http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/pr_dezb_publica.php?catid=989&termen=in&

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: