smartcasual.ro Web analytics

Hot Fish , reteta noului record

Hot Fish , reteta noului record

 20140531_193708

Saptamana trecuta, cu emotie si bucurie, am revenit pe Lacul  Varlaam pentru o partida de patru zile pe standul A4. Vremea a fost una neasteptat de calda, atipica pentru aceasta perioada a anului, cu temperaturi ce au depasit 30 de grade Celsius. Deschisa anul trecut in primavara, balastiera Varlaam impresioneaza atat prin peisaj dar mai ales prin frumusetea si dimensiunea crapilor. Daca urmarim numarul pestilor trecuti de 20 kg, lacul devine o tinta pentru orice pescar dornic de trofee.

 

Revenind la partida, odata ajuns pe stand am  plasat cele trei lansete la adancimi cuprinse intre 2.5 m si 3 m, in locurile considerate a fi “fierbinti”. Deoarece in primele 24h senzorii nu au dat niciun semn, am decis sa mut una din lansete pe apa mai mica (aprox. 1,70 m), lucru ce s-a dovedit a fi foarte inspirat. In cateva ore de la mutare am capturat un cteno urmat a doua zi de un superb crap comun de 20.4 Kg – nou record personal si captura saptamanii a lacului.

 

 

Referitor la nada am ales boiliesurile Selectbaits, mai exact Hot Fish,  o nada in care am foarte mare incredere iar Hot Fishacest lucru este foarte important pentru mine, defapt este cel mai important.
O nada in care ai incredere iti ofera posibilitatea de a te putea concentra si  gandi limpede asupra altor factori la care poti face modificari in timpul unei partide. Nadirea a fost una concentrata, pe fiecare lanseta in parte am nadit cu aproximativ 500gr de bile Hot fish diametru de 18 mm, iar pe firul de par am pus boiles critic echilibrat 20mm deasemenea Hot fish.


Inspiratie, perseverenta, nada de calitate, noroc si experienta, cam aceasta este din punctul meu de vedere reteta succesului in pescuitul crapilor mari. Rezultatul pozitiv dar mai ales doborarea recordului personal de doua ori anul acesta (prima data in luna Mai 19,4 Kg) nu fac altceva decat sa-mi alimenteze si mai tare setea de capturi capitale si de ce nu speranta la un ‘hat-trick’ in 2015! 🙂

19,4kg - Mai 2015
Crap comun 19,4kg – Mai 2015


Leave a Reply

%d bloggers like this: