smartcasual.ro Web analytics

No…la Cluuuuj o fost fain! …sau cum am alergat la Maratonul International Arobs Cluj Napoca!

No…la Cluuuuj o fost fain! …sau cum am alergat la Maratonul International Arobs Cluj Napoca!

Dupa cum probabil stiti mica dar inimoasa noastra echipa a participat week-endul trecut la Maratonul de la Cluj.

Am combinat utilul cu placutul si am petrecut 4 zile la Cluj unde pe langa alergarea de la maraton am si vizitat orasul.

Am plecat dis de dimineata, vineri, cu speranta ca ajungem in jurul pranzului. Insa cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de pe drum, am facut aproape o zi pana in minunatul oras.

Drumuri proaste, aglomeratie, echipaje de politie mai dese decat pomii de pe marginea soselei, ne-au facut sa ne petrecem ziua in masina πŸ™

Insa, mergand incet, am avut ocazia sa admiram “investitiile strategice” pe care statul le face. Daca n-ai sosele macar biserici poleite sa fie πŸ™‚

image

Seara de vineri am “folosit-o” pentru a vizita orasul. Clujul e un oras frumos, care insa nu impresioneaza prin nimic. Am vizitat centrul vechi si ne-am plimbat pe strazi in asteptarea unui “wow” care insa nu a venit. Am admirat insa inventivitatea autoritatilor care au vopsit in roz toate mijloacele de transport in comun πŸ™‚

image

 

 

Ne-am fotografiat cu afisul oficial al concursului, pentru a ne lauda pe facebook, πŸ™‚ si dupa o portie de paste integrale πŸ™‚ ne-am retras.

image

Sambata, dis de dimineata, ne-am prezentat la Cluj Arena sa ridicam kit-urile de participare. Tin sa remarc organizarea extraordinara si entuziasmul voluntarilor care livrau pachetele de inscriere.

image image

 

Mi-a placut in mod special sacul de antrenament. Il voi folosi cu placere de acum inainte. In sfarsit un obiect folositor intr-un kit de participare πŸ™‚

A fost ziua in care mitul “oamenilor faini” din acea parte a tarii a fost daramat. Raceala celor de la hotel, nesimtirea unor participanti (dupa accent erau din zona) fetele triste de pe strada ne-au cam dezamagit. Dar hai sa spunem ca n-am intalnit noi oamenii potriviti.

Revenind la distribuirea kit-urilor de concurs, in zona special amenajata pentru acest lucru puteai gasi geluri energizante, imbracaminte specifica si aparatul de masurat pronatia al celor de la Sport Guru pe care il puteai folosi gratuit.

image

 

Dupa ridicarea pachetelor de start am urcat in restaurantul de la tribuna oficiala a stadionului.

Priveliste frumoasa, conditii impecabile si tot respectul pentru organizatori.

image

 

Avand o alimentatie saraca in carbohidrati in majoritatea timpului, zilele dinaintea concursurilor reprezinta adevarate “distractii” culinare. Astfel, ascunsi in spatele “carbo loadingului” necesar inaintea unui efort sustinut, am devorat cate o pizza mare :-). Dupa ce am terminat, masa arata ca si cum ar fi trecut un tsunami pe acolo πŸ™‚

image

 

 

Revenind la concurs, eu am fost inscris la proba de semimaraton iar colegul Vali la maraton. A fost primul lui maraton asa ca emotiile au fost destul de mari. Insa o sa-l las pe el sa-si povesteasca trairile pe care le-a avut terminand primul lui maraton.

 

Dimineata ne-am echipat si imbracati frumos (doar avem tricouri inscriptionate) πŸ™‚ ne-am prezentat la stadion dornici sa o luam din loc.

image

 

Zona de start a fost excelent organizata. Nu a existat imbulzeala iar animatorul evenimentului si-a facut treaba excelent. Faptul ca ne aflam pe un stadion impresionant cred ca a contribuit din plin la senzatia placuta pe care o aveai. Te simteai un sportiv in adevaratul sens al cuvantului.

Traseul a fost super. A avut o lungime de 10 km si la fiecare tura trebuia sa intri prin stadion, dadeai o tura de pista si ieseai. Eee, lucrul acesta iti dadea aripi. Auzeai incurajarile organizatorilor, a voluntarilor si a sustinatorilor. πŸ™‚ Mi-a placut ideea!

Puncte de alimentare dese, oameni care te aplaudau pe margine, traseu care trecea prin zone importante din oras…….totul a fost frumos.

Dar….pentru ca trebuie sa existe si un dar :-), si pentru ca de obicei sunt carcotas si cusurgiu πŸ™‚ au existat si cateva minusuri care cu siguranta pot fi remediate in viitor.

Cred ca cel mai mare minus a fost acela ca la final, zona de unde puteai sa iei apa, glucoza etc era situata in inaltul tribunei.

Dupa ce alergai 42 km, urcarea unor scari era exact ceea ce iti doreai πŸ™‚

 

Overall a fost o experienta placuta. Am scos un timp excelent pentru mine (1.45.39) ceea ce mi-a dat o senzatie incredibila.

Vali a terminat cu succes si cu un timp extraordinar primul lui maraton.

Cu siguranta ne vom intoarce si la anul dar trebuie sa rezolvam cumva cu drumul lung πŸ™‚

 

 

 

 

One Reply to “No…la Cluuuuj o fost fain! …sau cum am alergat la Maratonul International Arobs Cluj Napoca!”

Leave a Reply

%d bloggers like this: