smartcasual.ro Web analytics

Pleven Friendship Marathon vs. Petrom Semimaraton! 17.05.2015. Eu am ales. Voi?

Pleven Friendship Marathon vs. Petrom Semimaraton! 17.05.2015. Eu am ales. Voi?

forkintheroad

Din postura de alergator amator am participat la ambele competitii.

Nu cred ca este cazul sa descriu evenimentele. Cu siguranta le cunoasteti (cel putin pe unul dintre ele)sau daca nu, puteti gasi detalii pe paginile oficiale:

Pleven Friendship Marathon si Petrom Bucharest Half Marathon.

Sunt doua evenimente importante la care vroiam sa particip in 2015 insa nesansa face sa fie programate in exact aceeasi zi, 17 mai 2015 :(.

 

Si atunci a intervenit dilema. Ce sa aleg? La ce sa renunt si de ce?

 

Pentru un alergator, chiar si amator, evenimentele de referinta sunt semimaratonul Petrom si maratonul Raiffeisen. De ce?

Simplu: amploare, organizare, traseu, Bucuresti, tricou participare :), expunere media….si lista poate continua. Analizand in oglinda concursul gazduit de vecinii nostri bulgari balanta pare sa incline in favoarea competitiei dambovitene avand in vedere faptul ca nu este un eveniment foarte cunoscut, nu este la fel de mediatizat, participa cateva sute de alergatori (fata de cateva mii la Bucuresti), e in Bulgaria, kit-ul de concurs nu te da pe spate etc.

 

Am ales sa particip la Pleven Friendship Marathon. Am ales cu sufletul si am lasat ratiunea deoparte. Pentru ca, dupa cum ii spune numele, m-am simtit ca intre prieteni. Faptul ca nu participa mii de alergatori m-a facut sa ma simt important. Traseul nici nu se compara cu abundenta de betoane din Bucuresti. Ai parte de oras, munte, parcuri, padure etc. Localnicii te aplauda, admira si incurajeaza pe cand in Bucuresti te bombane ca blochezi orasul si nu pot ajunge la mall pe nu stiu ce axa nord sud si soferii te claxoneaza pe la intersectii. Pentru ca drumul pana la Pleven e scurt (3 ore), cazarea ieftina (in jur de 60 lei/pers la hotel de 4 stele) si mancarea extrem de accesibila. Pentru ca iti reprezinti tara la o competitie in afara ei. Pt ca Stan si toata echipa de organizare se chinuie din rasputeri sa multumeasca pe toata lumea si culmea, chiar reusesc. Pentru ca vinul de la “pasta party” este excelent. 🙂 si nu in ultimul rand, pentru ca sedinta tehnica chiar te lamureste ce si cum trebuie sa faci.

Si lista poate continua. In acelasi timp experientele mele la cele doua competitii bucurestene de anvergura, mi-au lasat un gust usor amar. M-am simtit ca un alergator oarecare dintre cei 8000 fata de Pleven unde am fost Sorin, sportivul amator din Romania. Am scris aici despre experienta noastra acolo.

Asa ca, alaturi de colegii mei de la Smartcasual Running Club, voi participa la Plevna. Inscrierile vor incepe in curand iar pentru primii 50 “early birds” 🙂 va exista o taxa de inscriere speciala.

Voi ce alegeti?

 

 

 

 

 

7 Replies to “Pleven Friendship Marathon vs. Petrom Semimaraton! 17.05.2015. Eu am ales. Voi?”

  1. Intotdeauna Petrom. Concurs omologat, organizare OK, numar impresionant de concurenti care creste de la an la an. Nu ai cum sa le compari. E ca si cum ai puen in balanta o dacie 1310 (hai Logan) cu un Mercedes. 😀

    1. Ai dreptate. Exact asta am spus si eu. Ca nu le poti compara. Insa ca sportiv amator este irelevanta omologarea. Nu alerg pentru performanta ci pentru a ma simti bine. As fi vrut sa particip la amandoua si sa nu fiu pus in postura de a alege. Dar….asta e. :-).
      Spor!

Leave a Reply

%d bloggers like this: