smartcasual.ro Web analytics

Si ce ne pasa noua? Tutorial despre cum poti fenta restrictiile…

Si ce ne pasa noua? Tutorial despre cum poti fenta restrictiile…

In ultima perioada am lasat-o mai moale cu textele acide. De fapt chiar am renuntat la a avea penita foarte ascutita in cazul diverselor situatii, mai mult sau mai putin normale din lumea sportului amator de masa.

Dar ma mananca buricele degetelor si nu pot sa trec cu vederea si sa nu imi exprim nedumerirea fata de o actiune a celor de la FRTRI (pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu, vorbim de Federatia de Triatlon)

Concret, se pleaca de la urmatorul comunicat, emis astazi 13 august:

Comunicat FRTRI

Avand in vedere contextul actual cauzat de pandemia covid 19, normele in vigoare permit organizarea de competitii sportive decat daca participantii sunt sportivi legitimati conform art. I, punctele 21, respectiv 22, din H.G. nr. 394/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
Deasemenea, conform statutului FRTRI, sportivii din categoria AG (amatori) pot participa la concursurile de triatlon din calendarul FRTRI doar daca detin Licenta Anuala sau Licenta de o zi a FRTRI iar in particular, pentru Campionatele Nationale de Triathon, sportivii din categoria AG trebuie sa detina Licenta Anuala a FRTRI.
Incepand cu anul 2020, aceasta licenta anuala este doar digitala si se obtine accesand site-ul,  
https://triatlonromania.ro/licentiere/ .
Avand in vedere conditiile specifice ale anului 2020 si conditiile in care se organizeaza Triatlon Proactivi 2020, participarea si clasarea sportivilor AG pe categoriile de varsta atat la Campionatul National de Triatlon pe distanta standard cat si la proba sprint a Triatlonului Proactivi 2020 este conditionata de posesia Licentei Anuale a FRTRI sau a celei de o zi.
Formularul on-line de obtinere a Licentei de o zi este accesibil pe acest link: 
https://racehub.ro/register/frtrioneday2020 . Valoarea acesteia este de 20 Lei. Plata se face online, link-ul de efectuare al platii se va transmite solicitantului pe email, dupa completarea formularului de licentiere.
In continuare, incurajam sportivii triatlonisti din categoria AG sa faca demersurile si sa obtina Licenta Anuala a FRTRI, participarea la evenimentele de triathlon din anul 2021 urmand a fi permisa exclusiv doar detinatorilor Licentei Anuale a FRTRI.

Lasand la o parte gramatica de tip ”clase primare la fara frecventa” (vezi ”decat-ul” folosit anapoda), ce inteleg eu?

Exista reglementari de distantare si reguli impuse pentru organizarea unor astfel de competitii.

Si noi ce facem? Pai daca regulile spun ca pot participa doar sportivi legitimati, pai nu legitimam noi pe toata lumea? Cum? O taxa platita online, un formular completat si ai licenta de triatlonist.

Am tot discutat despre acest demers al FRTRI de a cere aceasta taxa de protectie legitimare! Am inteles ca, din ratiuni economice si din constrangeri bugetare, e nevoie de fonduri, atrase in orice fel.

Dar a folosi acest tertip si a specula aceasta bresa in reglementarile autoritatilor privitoare la organizarea de competitii, mi se pare…

Nu comentez si nu vreau sa deschid o polemica despre situatia Covid, 5 G, Bill Gates, masti, fake news, complot universal, inutilitatea purtarii mastii, etc

Nu e locul si nici nu e relevant in context. Faptul ca au gasit o cale de a nu respecta masurile autoritatilor (ma refer la spiritul legii si nu la forma ei) este grav.

Stiu ca e legal si ca au tot dreptul sa faca acest lucru.

Criticam mentalitatea!

”Decat” atat am avut sa va spun!

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Leave a Reply

%d bloggers like this: