smartcasual.ro Web analytics

Single speed!

Single speed!

Vorbeam ieri cu Emilian si ma intreba daca am renuntat la bicicleta. La inceputul carierei mele de sportiv tomnatic, trecut de prima tinerete si intrat in criza varstei de mijloc 🙂 , bicicleta a reprezentat suportul meu pentru sport. Timp de 2 ani nu am ratat nicio competitie de MTB, fie ea in jurul Bucurestiului sau in tara.

De un an, bicicleta zace intr-un colt, fiind folosita doar de 2 ori anul trecut. Fiind un MTB echipata cu tot ce-i trebuie pentru a rezista pe drumuri grele si in conditii de offroad, pentru oras este destul de incomoda. Si in ultimul an am folosit-o exclusiv in oras. Am inlocuit curse de offroad cu MTB-ul cu alergari pe asfalt 🙂

Din aceste motive m-am gandit sa fac o schimbare si sa mai dau o sansa mersului pe bicicleta. Avand in vedere ca noi, barbatii, suntem in continuare niste copii atrasi de jucarii, :-), am gasit o jucarie care cred ca ma va atrage sa “ma joc” cu ea in urmatoarea perioada.

 

imageNu neaparat cea din imagine, dar ceva asemanator.

Vorbesc aici de single speed. Sunt niste biciclete simple, de baza si foarte usoare. Nu ai foi, pinioane etc. Cauciucuri subtiri, de sosea, cadru usor si simplu.Unde mai pui ca exceleaza si la capitolul design si nu sunt extrem de scumpe.

Imi cunosc limitele si nu apelez la un o Fixie. Risc sa ma dau peste cap si sa ma transform in material pentru Youtube 🙂

Asa ca ma gandeam sa-mi vand Scott-ul meu de munte si sa-mi iau o astfel de “jucarie” cu care sa ma dau in oras, sa ies in parc cu juniorul si sa-mi fie comod sa o car, depozitiez etc.

Sunt inca in faza de analiza…..dar cunoscandu-ma, cu siguranta, la primavara o sa intru in randul hipsterilor 🙂 si o sa ma dau pe o bicla, verde eventual, cu un ghidon ingust, cu castile in urechi si un zambet larg :-).

Revin cu impresii si poze cand gasesc ceva ce-mi place.

 

 

 

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: