smartcasual.ro Web analytics

Specimene din jungla urbana

Specimene din jungla urbana

Incep azi un serial. Viata la bloc este o aventura continua. Pestrita. Poti gasi specii asemanatoare in orice bloc din oras.
Incepem azi cu:

Iubitorul de caini

Este cel care sta intr-un apartament de bloc si care,daca arunca o felie de parizer pe geam, crede ca are suflet bun si ca si-a spalat toate pacatele pe care le-a acumulat batandu-si nevasta si furand la repartitoarele de caldura.

Il vezi in fiecare zi cum umbla cu o punga de resturi pe care o varsa pe trotuar langa scara si cheama toate javrele aciuate pe langa bloc.

Cand e frig afara isi face datoria fata de aceste “suflete chinuite” aruncand pe geam paine inmuiata in ciorba, felii de salam cu soia muscate jumatate si oase de pui.

Acum nah! Ca 90% dintre acestea ajung pe masinile parcate in fata blocului, nu mai e problema lui. El a facut fapta buna si este si milos da?. Are suflet.

Este mandru de el ca a contribuit si la cresterea securitatii blocului. Se uita cu mandrie cum vizitatorii tai, sau simpli trecatori prin fata blocului,sunt alergati de aceste “suflete nevinovate”.
“Ce vrei dom’le? Cainele simte! Vorbeste si dumneata cu el si o sa vezi ca nu-ti face nimic”este textul clasic.

Dar cand vine vorba de rahatii din fata blocului si de la locul de joaca al copiilor, de vaccinarea javrei, de deparazitare, de sterilizare, nu mai este treaba lui.
“Sa faca statu’ dom’le ca de aia ne ia atatea impozite. Ce-i caine meu? ”

El si-a facut datoria. A aruncat felia de parizer.

Exista si o specie avansata.
E vorba de proprietarul de caine de apartament care crede ca parcul e facut special pentru el si pentru “cel mai bun prieten al omului”

Chiar daca primaria i-a amenajat un spatiu special pentru caini in parc, el il ignora total.

Merge mandru cu mainile la spate si priveste cu admiratie cum cainele lui fara lesa se plimba nestingherit printre flori, cum isi face nevoile in nisipul in care se joaca copiii.

El crede ca omul normal care iese la plimbare in parc cu copiii abia asteapta ca un caine balos sa sara pe el si pe cei mici si explica superior ca acesta vrea doar sa se joace.

Il mangaie admirativ pe spate cand se ia la bataie cu javrele maidaneze din parc.
E om cu suflet dom’le!

Va urma….

Leave a Reply

%d bloggers like this: