smartcasual.ro Web analytics

Ecouri si concluzii!

Ecouri si concluzii!

Bun! Am lasat putin timpul sa treaca, astfel incat sa se mai “usuce” cerneala pe articolul intitulat “Vanzatorii de iluzii” referitor la Andrei Rosu si la programul “minune”.
Sincer nu ma asteptam la atatea reactii si mi-am dat seama ca era un subiect care “mocnea” si ca a fost nevoie de cineva care doar sa dea scanteia si flacara s-a aprins instantaneu.
Ambele tabere au pornit ostilitatile si am asistat la un “razboi” al declaratiilor de multe ori chiar agresiv. Am primit multe reactii pe facebook, site si prin intermediul mesajelor private.
Inclusiv Andrei Rosu a transmis, asa cu “manta” 🙂 cateva “sageti”. 🙂

Am “fost pus la zid” inclusiv de prieteni.

In acelasi timp am observat o “miscare” anti AR, care zacea latenta si care a devenit extrem de vocala.

Simt nevoia, ca acum, cand sper ca apele s-au mai linistit, sa fac cateva precizari asupra articolului, care a creat atat de multe controverse si care a separat lumea asta frumoasa a alergatorilor in doua tabere.

Nu a existat niciun motiv ascuns si nicio dorinta de a-i clatina imaginea lui AR. Nu il cunosc personal si tot ce stiu despre el este ceea ce apare in spatiul public (tv, presa scrisa, internet).
Recunosc ca il admir pentru ambitia de care da dovada, pe plan sportiv, si m-am simtit mandru cand a terminat Arch to Arch.

Eu personal nu sunt o autoritate in domeniu. Alerg de aproape doi ani si abia acum voi face primul meu maraton.
Tot ce stiu si ce fac este strict legat de experiente personale. Deci sunt “zero” pe plan sportiv versus AR.

Articolul nu a avut nicio tenta tendentioasa la adresa realizarilor sportive. Ulterior au aparut oameni, care se pricep mai bine ca mine, si care i-au pus sub semnul intrebarii realizarile sportive. Ei stiu mai bine de ce si cu ce intentii au facut aceste afirmatii.

“Supararea” mea a fost cauzata strict de modalitatea de prezentare a unui serviciu. De felul in care a “ambalat” un beneficiu banal. De  balanta inegala intre ceea ce oferi si ceea ce pretinzi in schimb. De faptul ca stia foarte clar ca produsul se adreseaza incepatorilor, celor care, pe buna dreptate, nu se pricep si nu inteleg exact ce inseamna 10%.

Si aici ma pricep. Sunt corporatist (dar din acela adevarat, nu doar cu numele ca AR) care se duce la job in fiecare zi de la 9 la 6 si care de peste 15 ani lucreaza in sales. Am facut o facultate de marketing si destule programe de pregatire in zona asta. Am pretentia ca ma pricep si ca pot sa-mi dau cu parerea pe subiect.
A fost vorba strict de business si nu de sport.
Am simtit o mica revolta si m-am erijat, daca-mi dati voie, intr-un fel de aparator al incepatorilor, al celor ca mine.

Nu am incercat programul. Si da, pot sa emit o parere chiar daca nu am platit cei peste 500 euro. Pentru ca eu nu am contestat rezultatul programului. Sunt convins ca are rezultat si ca, intr-adevar, orice incepator il acceseaza va alerga cu 10% mai bine.
Si ei sunt convinsi de acest lucru si de aceea garanteaza reusita. Insa acest lucru va veni natural daca iesi de 2 ori pe saptamana la alergat si daca pornesti de “jos”, de la un nivel precar de pregatire (ca de altfel orice incepator).

Daca nu se adreseaza doar incepatorilor (si atunci cresterea performantei nu va veni natural ci datorita know how-ului antrenorilor) as lansa o provocare cu care cred ca multi ar fi de acord.

Daca Marius Ionescu sau Radu Milea sau Ciprian Balanescu sau alti alergatori experimentati acceseaza programul, AR le va creste performanta cu 10%?

In caz afirmativ imi voi face “mea culpa” in mod public si promit ca voi alerga de acum incolo cu un tricou cu poza lui AR imprimata pe el.
De asemenea promit ca voi pune un banner pe prima pagina a site-ului cu trimitere catre CIA.

Daca nu, probabil ca ar trebui modificat putin, doar foarte putin pliantul. 🙂

Iar pozele cu citate despre “hateri” inlocuite cu citate despre ipocrizie 😉

 

Un alt aspect pe care vreau sa-l lamuresc este legat de traficul pe site.
Am fi ipocriti sa spunem ca nu ne dorim trafic.

Ne dorim ca doar de asta am pornit acest proiect. Insa, dupa cum observati, nu exista niciun banner din care sa facem bani, nu exista articole publicitare si nici macar review-uri la produse. Nu trebuie sa demonstram si sa aratam nimanui rapoarte de trafic.
Avem cu totii job-uri din care ne castigam existenta si smartcasual.ro e pura pasiune. Fiecare vizita pe site ne-am castigat-o natural fara a “cumpara” like-uri si fara a folosi diverse “carlige” de a agata vizitatori.
Asa ca nu am scris cu gandul la a genera trafic si bani, cum am fost acuzat.
Scriem ce simtim si ce vrem si va promit eu ca smartcasual.ro nu va fi un blog subiectiv, care sa scrie sau care sa ocoleasca anumite subiecte de “dragul” unor interese mai mult sau mai putin ascunse.

Si “by the way”: nu “ne-am scos” cu articolul asta. Exista articole pe site care au generat mult mai mult trafic.

Si acum gata! Sper ca am lamurit subiectul si ne putem concentra pe MIB.

Avem treaba in saptamanile ce urmeaza. Voi privi cu un ochi critic Cursa Copiilor, unde in fiecare an au fost probleme si de asemenea abordarea si gestionarea traseului incalcit de la maraton.

Cu siguranta vom avea ce scrie 🙂

Si nu in ultimul rand, personal, vreau sa va multumesc pentru ca, acum, sunteti aici si cititi smartcasual.ro!

Fie ca va place, va intriga sau sunteti in dezacord, incurajam opiniile diferite.

Ele sunt cheia progresului.

2 Replies to “Ecouri si concluzii!”

Leave a Reply

%d bloggers like this: