smartcasual.ro Web analytics

De cartier…..

De cartier…..

A aparut astazi in presa un top al cartierelor din Bucuresti (au numit-o Harta Fricii). Sau cu alte cuvinte, ce zone sa eviti :).

Exista in cultura urbana un astfel de top dar nu il facuse nimeni oficial.

In cultura urbana acest top era clar influentat de “formatorii de opinie” ai tinerilor. Astfel, lumea auzise de Pantelimon din cantecele BUG Mafia. Si exista senzatia ca este chiar asa. Adica, golani la colt de bloc care se drogheaza, impuscaturi, reglari de conturi etc. Toate facute de “baietii de cartier”.

Salajanul “centrul periferiei” era descris de La Familia, iar Colentina “inima strazii” de cei de la Parazitii.

Acesti baieti promovau un stil agresiv si era normal sa isi descrie habitatul ca fiind unul periculos demn de statutul lor de “outlaws”. Cum ar fi fost sa cultive panselute, sa traverseze batrane sau sa planteze un copac. Se ducea naibii audienta.

Bun, hai sa vedem topul. O luam in “ordinea numerelor de pe tricou” si le impartim in 2 categorii, bune si de evitat. Astfel:

Bune:

Primaverii – Floreasca – Herastrau – Aviatiei – Baneasa in partea de nord cu prelungire spre vest in 1 Mai; Cotroceni cu prelungire spre vest mai estompata in Drumul Taberei si Tineretului – Titan in partea central-estica.

Periculoase:

Rahova – Ferentari (de departe cea mai periculoasa zona perceputa), la care se adauga Ghencea spre nord; Colentina – Baicului – Pantelimon in nord-est si Giulesti – Giulesti-Sarbi – Straulesti in nord-vest

 

Si categoria neutre:

Cartierele Berceni, Vitan sau Militari

 

Dupa ce am citit, in calitatea mea de “nascut si crescut in Pantelimon” :), m-a intrigat topul, asa ca, am inceput sa fac un research.

Am gasit harta infractionalitatii din Bucuresti, realizata de Politia Capitalei. Surpriza! Nu prea se pupa cu topul.

harta_infractiunilor_stradalepolitia_romana_87056500

Zonele cu rosu au o infractionalitate ridicata. Normal. Parerea mea este ca tot Bucurestiul este o zona rau famata.

La Victoriei s-au impuscat, in Vitan s-au impuscat, in Unirii oamenii sunt muscati de caini, in Centrul Vechi sunt buzunariti iar la Iancului chiar eu personal am luat bataie in tinerete. Iar in Militari un prieten biciclist a fost batut pe strada.

Asa ca traim intr-un oras periculos. De la un capat la altul. Fara topuri, fara clasificari.

 

Leave a Reply

%d bloggers like this: